Переможец українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко поділився рецептом приготування соковитої домашньої ковбаси з акуратною скоринкою.

Щоб ковбаса вийшла соковитою та насиченою, краще використовувати задню частину свинини або свинячу лопатку, які чудово поєднуються зі салом, зазначає "Мастер Шеф" у своєму відео.

Клопотенко

Інгредієнти

  • 1,5 кг свинини
  • 100 г сала
  • 1 головка часнику
  • 1 ч.л. солі
  • ½ ч.л. чорного перцю
  • 200 мл молока
  • 2 м свинячої оболонки

"Мастер Шеф" Клопотенко також порадив, перед нарізкою м'яса його слід трохи заморозити — кілька годин у морозильній камері буде достатньо, щоб легше нарізати його кубиками.

Після цього обережно наріжте свинину і сало дрібними кубиками. Очистіть головку часнику і пропустіть через прес. Потім змішайте м'ясо, сало і часник, додайте сіль та перець, а потім влийте молоко і перемішайте.

Розігрійте духовку до 160 °C. Промийте оболонку і надягніть її на спеціальну насадку м'ясорубки для ковбаси. Почніть заповнювати оболонку м'ясною сумішшю, ділиться "Мастер Шеф" Клопотенко.

Заповнюйте ковбасу, трохи утрамбовуючи м'ясо, щоб не було порожнеч, але не занадто щільно. Зав'яжіть кінці оболонки вузлами.

Викладіть ковбасу на деко, застелене пергаментом, закрутіть її по спіралі. Проколіть зубочисткою по всій довжині на відстані 4-5 см.

"Мастер Шеф" Клопотенко додав, на завершення запікайте 30 хвилин при 160 °C, потім збільшіть температуру до 180 °C і випікайте ще 30 хвилин. Підвищте температуру до 200 °C і готуйте 15-20 хвилин на останньому етапі приготування.