Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко запропонував дуже смачну та корисну корейську страву з капусти.
Кімчі — одна з найулюбленіших страв корейської кухні. Ця закуска завоювала серця багатьох гурманів своїм смаком і ароматом. Причому навіть через деякий час кімчі залишиться хрустким, а маринад не втратить свого смаку, а гострий смак надасть капусті пікантності.
Інгредієнти
- 1 качан пекінської капусти (близько 1 кг)
- 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю
- 1 велика морква
- 1 пучок зеленого лука
- 1 редька або дайкон (за бажанням)
- 2 см кореня імбиру
- 1 солодкий перець
- 150–300 г перцю чилі (за смаком)
- 6 зубчиків часнику
- 1 ч. л. зерен коріандру
- 50 мл рибного соусу
- 2 ст. л. цукру
- 8 ст. л. солі
- 500 мл води
Приготування
Візьміть пекінську капусту, обріжте корінець, розріжте вздовж на 4 частини, потім кожну четвертинку поперек на 3 частини, радить "Мастер Шеф" Клопотенко. Розберіть капусту на листя, промийте і відкиньте на друшлаг. Посипте 6 ст. л. солі, перемішайте і залиште на 30–60 хвилин для засолювання.
У сотейнику змішайте 500 мл води з 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю. Варіть на маленькому вогні, помішуючи, дочекайтеся, поки суміш не загусне. Остудіть.
Приготуйте соус. Подрібніть у блендері 1 солодкий перець, 150–300 г перцю чилі (без насіння), часник і очищений корінь імбиру. Додайте 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі і перемішайте до однорідної маси, радить "Мастер Шеф" Клопотенко.
Зелений лук наріжте шматочками по 4–5 см під кутом, моркву і дайкон — тонкою соломкою.
Промийте капусту від солі і обсушіть. Змішайте капусту з зеленим луком, морквою, дайконом, рибним соусом, коріандром, крохмальною масою і соусом, обмазуючи кожен лист.
Залиште капусту маринуватися в холодильнику на 1–2 дні, накривши плівкою. Готове кімчі можна зберігати близько місяця, повідомив "Мастер Шеф" Клопотенко.