Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко розповів, як приготувати дуже смачний сирник з карамеллю.
Для цього десерту варто обрати найжирніший творог — так сирник буде ніжнішим, а смак більш насиченим.
Для основи:
- 800 г жирного творога (9%)
- 180-200 г цукру
- 4 яйця
- 1 ст. л. борошна (+ 1 ст. л. борошна для посипки форми)
- 1 ч. л. ванільного цукру
- Щіпка солі
- 1 лимон
- 1 апельсин
- 50 г вершкового масла
- 2 картоплини
- 50 г родзинок (за бажанням)
Для карамельного соусу:
- 150 г цукру
- 150 мл вершків (33%)
- Щіпка солі
Покроковий рецепт
Змішайте в мисці творог, цукор, яйця, борошно, ванільний цукор та щіпку солі. Потім додайте цедру лимона і апельсина, натерту на дрібній тертці, і м'яке вершкове масло.
Збивайте суміш блендером і перевірте, щоб не було грудочок, ділиться "Мастер Шеф" Клопотенко. За бажанням додайте родзинки або інші сухофрукти. Відваріть картоплю, очищати шкірку не потрібно, після дайте охолонути, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Розігрійте духовку до 180°C. Додайте натерту картоплю в творожну масу і обережно перемішайте. Підготуйте форму, як описано, і викладіть масу, вирівнявши її. Випікайте 60 хвилин, розповів "Мастер Шеф" Клопотенко.
Для соусу розтопіть цукор з щіпкою солі на сковороді. Не перемішуйте лопаткою, інакше карамель зіпсується, можете просто повертати сковороду з боку в бік - цього буде достатньо, радить "Мастер Шеф" Клопотенко. В кінці додайте теплі вершки.
Перемішайте вінчиком, так вийде солодка суміш. Подавайте охолоджений сирник, в кінці поливши солоною карамеллю.