Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко розповів, як приготувати дуже смачний сирник з карамеллю.

Для цього десерту варто обрати найжирніший творог — так сирник буде ніжнішим, а смак більш насиченим.

кекс, скриншот

Для основи:

  • 800 г жирного творога (9%)
  • 180-200 г цукру
  • 4 яйця
  • 1 ст. л. борошна (+ 1 ст. л. борошна для посипки форми)
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • Щіпка солі
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 50 г вершкового масла
  • 2 картоплини
  • 50 г родзинок (за бажанням)

Для карамельного соусу:

  • 150 г цукру
  • 150 мл вершків (33%)
  • Щіпка солі

Покроковий рецепт

Змішайте в мисці творог, цукор, яйця, борошно, ванільний цукор та щіпку солі. Потім додайте цедру лимона і апельсина, натерту на дрібній тертці, і м'яке вершкове масло.

Збивайте суміш блендером і перевірте, щоб не було грудочок, ділиться "Мастер Шеф" Клопотенко. За бажанням додайте родзинки або інші сухофрукти. Відваріть картоплю, очищати шкірку не потрібно, після дайте охолонути, очистіть і натріть на дрібній тертці.

Розігрійте духовку до 180°C. Додайте натерту картоплю в творожну масу і обережно перемішайте. Підготуйте форму, як описано, і викладіть масу, вирівнявши її. Випікайте 60 хвилин, розповів "Мастер Шеф" Клопотенко.

Для соусу розтопіть цукор з щіпкою солі на сковороді. Не перемішуйте лопаткою, інакше карамель зіпсується, можете просто повертати сковороду з боку в бік - цього буде достатньо, радить "Мастер Шеф" Клопотенко. В кінці додайте теплі вершки.

Перемішайте вінчиком, так вийде солодка суміш. Подавайте охолоджений сирник, в кінці поливши солоною карамеллю.