Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євгеній Клопотенко поділився, як зробити печиво смачним і порадувати близьких.
Цей рецепт не викличе у вас труднощів. Все, що потрібно — це просто подрібнити вівсяні пластівці, використовуючи будь-який зручний спосіб, а потім змішати з рештою продуктів, зазначає "Мастер Шеф" Клопотенко.
Інгредієнти (на 20 штук):
- 100 г вівсяних пластівців
- 170 г борошна
- 100 г арахісу
- 2 яйця
- 200 г вершкового масла
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. лимонного соку
- 150 г цукру
- ½ ч. л. солі
Приготування
Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів, відміряйте 100 г вівсяних пластівців і подрібніть їх. Це можна зробити за допомогою блендера або качалки, використовуйте будь-який зручний вам метод, радить "Мастер Шеф" Клопотенко.
Перекладіть подрібнені пластівці в велику миску. Додайте борошно і пів чайної ложки солі. Добре перемішайте.
У невеликій мисці погасіть 1 чайну ложку соди з 1 чайною ложкою лимонного соку і додайте цю суміш у тісто. Тепер додайте 150 г цукру, 200 г розм'якшеного вершкового масла та 100 г арахісу. Добре перемішайте.
"Мастер Шеф" Клопотенко додає, потім вбийте в тісто два яйця і ретельно перемішайте масу руками, поки не зникнуть всі нерівності та грудочки.
Сформуйте з тіста 20 невеликих кульок і викладіть їх на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Залиште між кульками відстань, оскільки під час випікання вони трохи розпливаються, підкреслив "Мастер Шеф" Клопотенко.
Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин. Після цього не поспішайте знімати частування з пергаменту, оскільки воно дуже крихке, нехай спочатку охолоне.