Учасник тринадцятого сезону кулінарного проекту "Мастер Шеф" Артем Горбенко показав, як приготувати швидку піцу з того, що залишилося в холодильнику.
Інгредієнти для тіста:
- дріжджі - 10 г живих або 3 г сухих
- вода - 200 мл
- мука - 300 г
- сіль - 6 г
- рослинна олія - 10 г
Для начинки учасник "Мастер Шеф" використав:
- соус (банка помідорів пелаті + 3 зуб. часнику + свіжий базилік + орегано, сіль і цукор за смаком)
- 150-200 г моцарели
- 100-150 г хамону або залишків ковбаси
- свіжий базилік – для декору
Спочатку "Мастер Шеф" Артем Горбенко змішує дріжджі з водою. Потім додаємо муку і замішуємо тісто до однорідності. Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
Після цього додаємо в тісто сіль, рослинну олію і ще раз добре вимішуємо. Руками розтягуємо тісто в потрібну форму – круглу або прямокутну. Учасник "Мастер Шеф" зробив круглу основу і вирішив вирізати склянкою коло посередині, але це тільки за бажанням. Основа піци викладається на деко, застелене пергаментом, змащеним рослинною олією.
Щоб приготувати соус для піци, "Мастер Шеф" Артем Горбенко блендером перебиває томати пелаті з часником, базиліком і спеціями. На тісто наносимо тонкий шар соусу і викладаємо начинку.
Випікаємо піцу в розігрітій до 250 градусів духовці до золотистої скоринки (приблизно 8-10 хвилин).